historik
kbs-small
 
kbs-logo-text
klostret-set-fra-albanigade
Odense adelige Jomfrukloster
   
 
 
 

  RedenMette Guul

Efterår 2018

Karen Brahe Auditoriet Odense adelige Jomfrukloster
Mandag d. 5.11. kl. 19.00
”Reden, Redens kvinder, deres liv og de udfordringer, de møder”
v/Centerleder Mette Guul

Reden Odense startede som et studieprojekt i 1989, udviklede sig undervejs til et værested for gadeprostituerede i Odense, og blev gennem et samarbejde med KFUK’s Sociale Arbejde gjort permanent i 1990. Igennem årene har Reden Odense fået opbygget et tilbud og en faglighed, der er respekt omkring blandt mange samarbejdspartnere. Brobygningen er en gensidig proces, hvor parterne kan trække på hinandens viden og bistand i bestræbelserne på at støtte kvinderne med de mange udfordringer, der ligger i tiden optimalt, og de næste års samarbejder peger mod en spændende fremtid. Læs om Reden her.

Bestyrelsesmedlem Birgit Wagner giver her et indtryk af arrangementet:
Så mødte vi igen en kvinde, som er dybt engageret i sit arbejde: Mette Guul er leder af Reden - en institution i Odense, som hjælper kvinder, der lever et kummerligt liv og har brug for daglig hjælp. De fleste er narkomaner, der tjener penge til stoffer ved at drive prostitution, de er hjemløse og afhængige af, at nogen hjælper dem, og det gør de i Reden.
Mette fortalte medrivende om, hvordan det fungerer, og om den "familie", som kvinderne i alle aldre over 18 kan finde her. Her er åbent hver dag året rundt fra kl. 11.30 til kl. 8 morgen - dog ikke juleaften, hvor der lukkes kl. 15.
Kvinderne kan ikke bo her, men de kan spise god mad og deltage i dagens aktiviteter, tage bad, se TV osv. Der bliver også arrangeret udflugter - en årlig kromiddag indgår bla. i programmet. Der kommer ikke børn i Reden - de fleste har ikke forældreret over dem, de har fået.
En stor del af brugerne er fra andre dele af verden - afrikanere - grønlændere -østeuropæere, som både har faste kunder og dem, der bare finder pigerne på gaden eller på nettet
Der er mænd af alle slags blandt kunderne - sikkert også nogle vi kender! Nogle af dem er meget voldelige over for pigerne.
Økonomien bliver dækket af stat og kommune, som betaler husleje og løn til de 16 ansatte, som kommer fra social- og sundhedsområdet. Desuden støttes Reden af fonde og private, som hjælper efter behov og muligheder.
Mette fortalte meget insisterende, så hvis I skulle have tøj og sko eller andet, som I ikke bruger mere, bliver de meget glade, hvis I vil donere det til enten Reden eller deres genbrugsbutik i Overgade.
En interessant aften, hvor vi hørte om et liv, vi ikke vidste fandtes så tæt på os andre.


Mette Guul

mette
     


Karen Brahe Auditoriet Odense adelige Jomfrukloster
Mandag d. 3.12.
Generalforsamling
Tidligere i efteråret


Karen Brahe Auditoriet Odense adelige Jomfrukloster
Torsdag d. 4.10. kl. 19.00. Emma gad ... vi gider også.
”Takt og tone til Tiden” v/ Jytte Hilden

Så er den her igen - den tredje lille tankevækkende bog i det nemme format.
Udgivet af aftenens oplægsholder i samarbejde med Pia Fris Laneths i anledning af 100-året for Emma Gads navnkundige klassiker fra 1918.
I denne nye bog giver 13 af nutidens mest spændende debattører deres bud på,
hvad god skik er i dag.
Emnerne er blandt andet opdragelse til seksuel pli, skilsmissefamilier, kulturforskelle, miljøbevidsthed samt tonen i den offentlige debat og mellem unge og ældre.
Vi hører også om Emma Gad, der i mange danskeres bevidsthed står som en streng og sippet karakter, men i virkeligheden var alt andet end det.
Læs om bogudgivelsen her
                                                        

Bestyrelsesmedlem Annette Winther skriver om arrangementet:
Vi hørte en veloplagt Jytte Hilden fortælle om den nye bog “Takt og Tone til Tiden” - en redigeret udgave af den kendte Emma Gads bog.
Hun og Pia Fris Laneth har udvalgt forskellige emner fra den oprindelige bog og formået forskellige mennesker til at skrive om disse, og der er tilføjet nogle emner, netop for at få bogen “ i Tiden”.
Vi hørte om Emma Gad, om den dygtige kvinde hun var, en kæmpende kvinde for andre kvinder. Hun opfordrede kvinder til at få en uddannelse, selv opnåede hun at blive redaktør på Politiken - ganske vist for siderne for kvinder!
Jytte Hilden fik “ødelagt” det gængse billede af en snerpet Emma Gad, der kun gik op i, om fiskekniven lå det rette sted, og hun viste os en Emma Gad, der var helt klar over, at når mennesker indgår i en hvilken som helst relation, er omgangsregler nødvendige, og Emma Gad beskrev dem.


Jytte Hilden
 Jytte Hilden præsenterer sin bog


Læs her om Selskabets tidligere arrangementer
                             
     
Mailadresse

Har du skiftet mailadresse, vil vi gerne have besked fra dig, så vi kan få opdateret vores mailregister.