historik
kbs-small
 
kbs-logo-text
klostret-set-fra-albanigade
Odense adelige Jomfrukloster
   
 
 
  
Forår 2019

   Østrupgård      
                                                   Østrupgård                                                                   


Udflugt 25. maj 2019

Den årlige udflugt går denne gang til Østrupgård, som Karen Brahe arvede efter sin bedstefar og bestyrede i mange år
Karen Brahe Selskabets medlemmer får tilsendt nærmere besked herom.
Forskningens døgn            Susanne Knudsen

Karen Brahe Selskabet afholdt nedennævnte arrangement i samarbejde med Forskningens Døgn.

Karen Brahe Auditoriet Odense adelige Jomfrukloster
Albani Torv 6, Odense C
Fredag d. 26.4. kl. 15.00-17.00, dørene åbnes kl. 14.15. Fri entré.

”På knæ for livet. Biografi om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel”
v. Susanne V. Knudsen, Professor emerita, Dr.Phil., forfatter

Susanne V. Knudsen er professor i pædagogiske tekster ved Center for Pædagogiske tekster og Læringsprocesser, Høgskolen i Vestfold i Norge, og har tidligere været ansat på Danmarks Lærerhøjskole (i dag Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet). Hendes doktorafhandling handler om danske kvindelige forfattere i 1940'erne og 1950'erne.
Hun udgav i slutningen af 2018 bogen om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel med fokus på deres ægteskab og med nedslag i de to forfatterskaber.


             Forskningens Døgn

            Forskningens Døgn
              Fotos Ole Østerby                       


Tidligere i år


gadepræstKaren Brahe Auditoriet Odense adelige Jomfrukloster

Mandag d. 11.3. kl. 19.00

Peder Thyssen
 fortæller om sin gerning som gadepræst i Odense. Han fungerer både som præst for de udsatte og indsatte, som mediator mellem folk og folkekirken og som forstørrelsesglas på livet, som vi lever det efter bedste evne.
Gadekirken i Odense er en del af folkekirken og dens gudstjenester varetages af gadepræst Peder Thyssen, som også er sogne-, korshærs-, arresthus- og gøglerpræst.

Bestyrelsesmedlem Birgit Wagner giver her et indtryk af arrangementet:
Så blev det igen tid til et medlemsmøde, og det blev igen et af de interessante.
Det var "gadepræsten" Peder Thyssen, som fortalte om sit virke for de hjemløse i Odense, hvor han er ansat af Kirkens Korshær til at opsøge og hjælpe de hjemløse -   kombineret med en delt stilling ved Domkirken
Kirkens korshær har tre varmestuer samt et herberg. Dette sidste er ment som et sted, hvor de hjemløse kan bo som en overgang, inden de kan få egen bolig. Det er spartansk med et køkken uden mad og der er heller ikke vaskemuligheder, kun tag over hovedet. Hverken dette eller ensomheden, når de lander i en lejlighed alene, er nemt for disse mennesker, som nok mest af alt trænger til menneskelig kontakt og nogen, som de kan snakke med om deres problemer, så derfor er det opsøgende arbejde på gaden en stor og vigtig del af præstens arbejde
Peter Thyssen fortalte meget engageret om de mange menneskeskæbner han har mødt og hjulpet - om alle de praktiske ting, som er så uoverkommelige for dem, selv om de tit er meget positive, men bare uden evner til at klare hverdagen. De fleste er misbrugere, narkomaner og andet, og har svært ved at tage imod hjælp.
Kommunen er indstillet på hjælp i form af boliger mm., men selv om det lykkes at komme under tag, er det meget svært at få tilværelsen til at fungere. Det er svært a holde kontakt til familie, som ofte tager afstand. 
Hver onsdag er der mulighed for et gratis måltid varm mad i varmestuerne og der bliver også holdt aftengudstjenester, hvor der kun er adgang for de hjemløse.
Hvor er det dog godt at møde mennesker som Peter Thyssen, der gør så stor en indsats for at hjælpe mennesker, der ofte mangler ressourcer, og som gør en forskel i deres liv.
Ærgerligt, at vi ikke var flere, der fik den oplevelse!
Peder Thyssen
                                                Peder Thyssen i Karen Brahe Auditoriet Læs her om Selskabets tidligere arrangementer
                             
     
Mailadresse

Har du skiftet mailadresse, vil vi gerne have besked fra dig, så vi kan få opdateret vores mailregister.